60-річний одесит організував роботу нелегальної фабрики з виробництва модного взуття. Майстрами на підпільній фабриці трудилися громадяни кількох держав Південно-Східної Азії. Використовуючи логотипи торговельних марок Chanel і Louіs Vuіtton ці взуттьовики  завалили своєю продукцією прилавки промтоварного ринку «7-й кілометр».

У рамках кримінального провадження за кваліфікуючими ознаками ч. 1 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, працівники регіонального управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, і слідства провели обшук приміщення, де вироблялася «брендова» продукція.

Підпільне виробництво буле розташоване у величезному ангарі на території одного із селищ Овідіопольського району. Поруч, у невеликому бараку, проживали й усі 24 працівники.

«У ході оперативно-слідчих дій було встановлено, що всі робітники — громадяни іноземної держави, які знаходилися на території України з порушенням правил перебування, — зазначив начальник Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Одеській області підполковник міліції Віктор Самойленко. — Стосовно нелегалів співробітниками Державної міграційної служби складено протоколи за ст. 203 (порушення іноземцями й особами без громадянства правил перебування в Україні й транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні порушення і ухвалено рішення про виселення їх із забороною в’їзду на територію України терміном на три роки».

Під час проведення обшуку в цеху право-охоронці виявили й вилучили 54 одиниці устаткування, на якому вироблялося взуття, 250 коробок готової до продажу продукції, заготовки верхньої частини чобіт і підошви, а також логотипи торговельних марок Chanel і Louіs Vuіtton, які направили на експертизу. Проведене дослідження показало, що надана продукція була підроблена й не відповідала стандартам якості. Загальна вартість вилученого становить майже 50 тисяч гривень.

Нині фахівці встановлюють збитки, завдані правовласникам незаконною діяльністю підприємця.

Бізнесменові повідомлено про підозру в тому, що він незаконно використовував знак для товарів фірмового найменування. За скоєння подібного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

 

Одеська область.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.