Набув чинності вирок Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно трьох учасників злочинного угрупування, які налагодили незаконний обіг наркотичних засобів та вогнепальної зброї.

У ході досудового слідства слідчим відділом обласного СБУ встановлено та доведено, що троє мешканців Мукачівського району, віком від 40 до 45 років, упродовж тривалого часу реалізовували особливо небезпечні наркотики — гашиш, марихуану, смолу канабісу, опій, а також вогнепальну зброю.

У грудні 2011 року поблизу одного з готельних комплексів Мукачевого співробітники СБУ затримали зловмисників на гарячому під час спроби збуту 125 грамів марихуани та однієї одиниці вогнепальної зброї без жодних на неї дозвільних документів. У результаті цієї протиправної оборудки, злочинці планували заробити 5 тисяч американських доларів.

Під час обшуку помешкання одного із затриманих правоохоронці виявили та вилучили ще дві одиниці вогнепальної зброї і бойові набої, повідомили «Голосу України» у прес-центрі СБУ.

Суд визнав двох місцевих мешканців винними у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, і призначив їм покарання у вигляді двох років та одного місяця позбавлення волі кожному. Третього учасника злочинної групи визнано винними і засуджено до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

 

Закарпатська область.

Фото надано прес-службою відомства.

Речові докази злочинів.