Народний депутат, представник парламентського Комітету з питань бюджету та Асоціації міст України Дмитро Білоцерковець (на знімку) (БПП) отримує численні звернення від об’єднаних територіальних громад (ОТГ) щодо фінансування з різних профільних програм бюджету держави. «Там, де є відповідальне керівництво ОТГ і реальна необхідність, іде максимальне сприяння. Але часто відсутність фінансування пов’язана з браком знань про діючі програми у представників громад», — переконаний народний депутат.

Як приклад він навів Сновську ОТГ Чернігівської області, де він разом із командою домігся виділення субвенцій в один мільйон гривень із Державного бюджету в рамках соціально-економічного розвитку окремих територій.

«Це стало можливо завдяки виділенню субвенції з державного кошторису місцевим на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», — розповів Д. Білоцерковець.

«На ці гроші в ОТГ закупили необхідне обладнання для стоматологічного, хірургічного та терапевтичного кабінетів, автомобіль для оперативного виїзду медиків на виклики та оргтехніку. Також придбали кухонне обладнання для навчального закладу й освітлення для Будинку культури Сновської ОТГ», — написав парламентарій на своїй сторінці у Фейсбуці та нагадав, що завдяки соціально-економічній програмі було виділено фінансування для 17 шкіл Подільського району столиці, які отримали 17 інтерактивних дощок.