Торгувати потрібно не сировиною, а високотехнологічною продукцією. На цьому наголосив лідер Радикальної парті Олег ЛЯШКО під час візиту на підприємство «Мотор Січ» у Запоріжжі. Політик переконаний, що бюджетні гроші треба витрачати на товари, вироблені в Україні.

Олег Ляшко приїхав на «Мотор Січ» і розповів про те, як відродити промисловість.

Фото надано прес-службою РПЛ.

«Купувати імпортні вертольоти у той час, коли українські, виготовлені на «Мотор Січі», встановлюють світові рекорди, — злочин. Імпортні вертольоти — це крадені гроші в українців, тож ми проти такої політики. Ми добилися виділення 400 мільйонів гривень з держбюджету на придбання пожежної техніки, ДСНС вже оголосила тендер, і я сподіваюся, що всі державні кошти підуть на придбання українських вертольотів, щоб роботу і зарплату отримували українці», — наголосив Олег Ляшко.

У цеху товарів народного вжитку політику презентували сепаратор — пристрій для відділення молока від вершків. Олег Ляшко наголосив, що ця техніка вкрай потрібна селянам і пообіцяв один із цих сепараторів подарувати фермерам, до яких завітає найближчим часом.

«Це не просто сепаратор, а сепаратор, зроблений руками українців, тому люди мають роботу і зарплату. Коли на упаковці буде написано «Зроблено не в Україні», це означає, що наші громадяни залишаться без грошей. Саме тому ми добиваємося прийняття закону «Купуй українське, плати українцям». Ми хочемо, щоб продавалася наша продукція, українці мали роботу і зарплату, а валюта не виводилася за кордон. Ось що значить «Зроблено в Україні», — підкреслив народний депутат.

Парламентарій наголосив, що подолати бідність можливо шляхом торгівлі не сировиною, а високотехнологічною продукцією.

«Що більше вироблятимемо в Україні — то сильніша буде українська економіка. Коли торгуємо сировиною, дешевою робочою силою, коли проводиться політика деіндустріалізації, то наслідком цього є бідність. Наша політика — політика підтримки національного виробництва. Ми пропонуємо індустріалізацію через зниження податків. Унаслідок цього стане можлива модернізація підприємств, зниження енерговитрат і збільшення зарплат українців», — зазначив політик.

Також лідер РПЛ укотре наголосив, що не допустить рейдерського захоплення «Мотор Січі».

«Замість того, щоб створити щось нове, — віджимають успішне підприємство. І це відбувається за участі влади і правоохоронних органів. Рейдерство — це злочин проти кожного українця, бо це знищення виробництва. У нас і так пів-України у руїнах — підприємства повивозили на металобрухт. І хочуть добити те, що ще працює. Ми не дамо цього зробити! Навпаки, таких підприємств має бути більше по Україні. Тільки з моєї рідної Чернігівщини на «Мотор Січ» постачають сотні товарних позицій. Тобто діяльність цього підприємства дає робочі місця по всій країні. І його зупинка призведе до зупинки сотень підприємств, а десятки тисяч українців залишаться без роботи.

Цього можуть бажати тільки ті, хто хоче, щоб Україна була бідна! Ми не допустимо цього!», — наголосив Ляшко.