Засідання секції з питань діяльності та розвитку територіальних громад у форматі обміну досвідом «Рівний — рівному» провела в Ужгороді Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). 

На знімку: міський голова Богдан Андріїв (у центрі) розповів гостям про діяльність ЦНАПу.

Фото надане прес-службою міськради.

Проект реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку. Участь у засіданні взяли голови, їх заступники та секретарі об’єднаних територіальних громад, старости сіл Закарпатської, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Чернігівської та Чернівецької областей.

Після завершення першої частини дводенного засідання секції міський голова Ужгорода Богдан Андріїв запросив ознайомитися з роботою Центру надання адміністративних послуг. Зараз ЦНАП працює на першому поверсі міської ради. Приміщення цього поверху повністю реконструйовані за кошти міської казни. Тепер в одному приміщенні можна отримати послуги за принципами «єдиного офісу» і «відкритого простору».

Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара детально розповіла про роботу загального та відділу звернень громадян, які зараз також розміщуються на першому поверсі, як відбувається прийом громадян тощо.

Начальник Центру надання адмінпослуг Жанна Павлув поінформувала про діяльність ЦНАПу, скільки послуг тут надається загалом, скільки додалося нових послуг з початку року, які послуги ОДА, органів центральної виконавчої влади та Ужгородської міської ради можна тут отримати.