Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією підбив підсумки своєї роботи у вересні 2013-го — січні 2014 року та ухвалив план роботи на період поточної сесії парламенту
Діяльність Комітету здійснювалася у відповідності до затвердженого 10 липня 2013 р. плану роботи, з урахуванням прийнятих парламентом рішень і доручень Верховної Ради України та її керівництва.
План роботи в основному виконано.
За цей період проведено 13 засідань комітету, на яких розглянуто 146 питань, з яких 114 (78,1%) — пов’язано із здійсненням законопроектної функції (упродовж другої сесії — 41,9%).
У січні 2013 року питома вага направлених Головою Верховної Ради України відповідно до частини першої статті 93 Регламенту Верховної Ради України на розгляд комітету законопроектів (від загальної кількості зареєстрованих у парламентському апараті проектів) становила 6 відсотків, а в січні 2014 року — 66,7 відсотка (довідково: у Комітеті з питань бюджету цей показник становить 58,6%, — з питань європейської інтеграції — 45,0%, — з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України — 16,2%).
Комітетом розглянуто 18 з 19 законопроектів, по яких комітет визначено головним з підготовки і попереднього розгляду (не розглянуто проект закону України про запобігання і протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та інших корупційних правопорушеннях у футболі (реєстр. № 2213), поданий народним депутатом України В. Колесніченком.
Стосовно 55 законопроектів предметами правового регулювання є віднесені до повноважень комітету питання, надіслано попередні висновки до головних комітетів з підготовки і попереднього їх розгляду, що становить 100 відсотків від загальної кількості таких законопроектів. За цей період комітетом отримано близько 1,3 тис. доручень Голови Верховної Ради України щодо здійснення відповідно до вимог статті 15 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та статті 93 Регламенту Верховної Ради України антикорупційної експертизи законопроектів та їх вивчення на предмет відповідності антикорупційному законодавству. З цих питань комітетом підготовлено 1177 експертних висновків.
Загалом за рік діяльності Верховної Ради України сьомого скликання комітетом опрацьовано у сім разів більше законопроектів, ніж за п’ятирічну діяльність парламенту попередньої каденції.
Відповідно до положень статті 27 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», статті 24 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та статті 140 Регламенту Верховної Ради України на засіданні комітету 6 листопада 2013 року розглянуто стан проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.
Комітет, проаналізувавши представлену Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством доходів і зборів України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки України та Міністерством юстиції України інформацію з названого питання, дійшов висновку щодо наявності суттєвих недоліків у загальній системі організації проведення спеціальної перевірки і ухвалив рішення щодо повернення до розгляду стану цієї роботи у березні 2014 року.
Члени комітету ініціювали направлення двох депутатських звернень на ім’я Генерального прокурора України В. Пшонки та міністра внутрішніх справ України В. Захарченка (рішення комітету від 23 жовтня, протокол № 18 та від 13 листопада, протокол № 20, проголошено 8 листопада та 20 грудня на засіданнях Верховної Ради України).
У комітеті 19 листопада 2013 року за участю депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької обласних рад проведено засідання круглого столу на тему: «Регіональні програми запобігання і протидії корупції: стан розробки та шляхи реалізації», на якому обговорено питання щодо стану розробки та реалізації регіональних антикорупційних програм.
При комітеті працювала громадська експертна рада, якою підготовлено експертні висновки щодо відповідності 89 проектів нормативно-правових актів вимогам антикорупційного законодавства.
Загальний документообіг секретаріату комітету становив 11,5 тис. документів, у тому числі 
3,1 тис. скарг та клопотань фізичних і юридичних осіб.
Ухвалений комітетом план роботи на лютий—липень 2014 року серед іншого передбачає проведення двох засідань круглого столу з питань участі громадянського суспільства у запобіганні і протидії корупції (березень) та вдосконалення законодавчого забезпечення боротьби з організованою злочинністю (травень).
Заплановано здійснити низку заходів у рамках кампанії Організації Об’єднаних Націй «Нуль корупції — 100% розвитку».
Докладнішу інформацію стосовно роботи комітету розміщено на веб-сайті crіmecor.rada.gov.ua.