Про це заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи тезу Президента України, що газотранспортна система України — один із елементів стримування агресії РФ.

«Дуже часто наші колеги в інших парламентах думають, що, висловлюючись проти «Північного потоку-2», ми лише захищаємо свої фінансові інтереси. Це не так. Президент Порошенко вкотре наполягає, що є абсолютно очевидні безпекові ризики і для України, і для всієї Європи. Для нас — це подальша агресія на території України. Для Європи — від збільшення енергетичної залежності від країни-агресора в частині не тільки джерела енергії, а й способів доставки й аж до більш традиційних аспектів безпеки у вигляді можливого збільшення військової присутності під приводом «охорони стратегічних об’єктів», — пояснила політик.

Ольга Бєлькова наголосила, що парламент системно і майже одностайно підтримує боротьбу за українські національні інтереси в частині транзиту газу. «Так, Президент відзначив, що нині міжнародна підтримка є більшою. Це добре, але треба все-таки не розслаблятися. Й надалі розкриватимемо очі всім лідерам ЄС на можливий вплив «Північного потоку-2» на єдність та безпеку Європи», — резюмувала парламентарій.