ПРИВІТАННЯ

 

Дорогі друзі!

Щиросердно вітаю вас зі знаменною подією — 100-річчям з часу заснування музею.
Почавши свій шлях від колекційних збірок Вінницького повітового земства, Подільського товариства сільського господарства, приватних збірок членів Подільського товариства охорони історичних пам’яток, ваш обласний краєзнавчий музей перетворився на відомий науково-методичний та пам’ятко-охоронний центр Поділля, широко знаний в Україні та зарубіжжі довершеною експозицією, унікальними фондовими збірками, численними виставками.
Приємно відзначати, що нині фонди музею налічують майже 100 тисяч одиниць зберігання, серед яких — унікальна колекція золотих прикрас доби бронзи та сарматського періоду, яка експонувалась на шести міжнародних виставках. Славиться музей нумізматичною та етнографічною збірками, колекцією зброї та мінералів, своєю бібліотекою.
Шановні працівники музею, ви присвятили себе благородній справі — збереженню безцінних реліквій українського народу, інтелектуальних та духовних скарбів, накопичених попередніми поколіннями впродовж століть.
Дякуючи вам у цей святковий день за вірність професії, переконаний, що ваш високий фаховий рівень та подвижництво і надалі слугуватимуть утвердженню національної свідомості, гуманістичних ідей та високих моральних цінностей в українському суспільстві.
Бажаю всім міцного здоров’я, особистого щастя, видатних наукових відкриттів і сміливих творчих задумів!

Голова 
Верховної Ради України 
Андрій ПАРУБІЙ.