Першу партію вакцини від кору, паротиту і краснухи, а також п’ятикомпонентну вакцину пентаксим (Pentaxim) передав уряд Угорщини представникам Закарпаття. В область доставлено вакцини загальною вартістю 600 тисяч євро.
Угорську сторону при передачі медпрепаратів представляли уповноважений уряду Іштван Грежа та Генеральний консул у м. Ужгород Йожеф Бугайло, а Закарпаття — голова ОДА Геннадій Москаль та керівниця обласної організації Червоного Хреста України Іванна Сабо.
— За останні два роки Угорщина надала вашій області допомогу медичними препаратами та обладнанням на сім мільйонів євро. І понад 80 відсотків цієї допомоги отримали не угорці за національністю, — зазначив І. Грежа.
«Від обласної держадміністрації і всього Закарпаття дякую уряду Угорщини і зокрема Міністерству людських ресурсів за регулярну допомогу нашій області, — цитує виступ Г. Москаля прес-служба ОДА. — Ми постійно чуємо новини з різних регіонів України про нестачу тих чи інших медпрепаратів. Закарпаття має перевагу — дуже хорошого сусіда, який завжди приходить на виручку».

Ужгород.