Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради, представника гуманітарної підгрупи три-сторонньої контактної групи Ірини Геращенко відбулося засідання неформальної групи «Мінська платформа». Захід проходив за участі спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович.

Учасники зустрічі обговорили безпекову, гуманітарну та екологічну ситуації на Донбасі, проблему невиконання Мінських угод Росією. Під час дискусій обмінялись думками з приводу перспектив розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.
Курта Волкера поінформували про блокування роботи Міжнародного комітету Червоного Хреста на тимчасово окупованих територіях, про відсутність прогресу в питанні запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі. Особливу увагу приділили питанню звільнення заручників та політв’язнів Кремля. Ірина Геращенко наголосила, що ініціатива української сторони щодо передачі в рамках гуманітарної підгрупи 23 громадян РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності України задля звільнення політв’язнів Кремля, на жаль, і досі залишається без відповіді.
Говорили під час зустрічі також про те, як виконуються реформи в Україні. Зокрема, в сферах протидії корупції та безпеки й оборони, про ризики реалізації політичного проекту «Північний потік-2» і участь України в саміті НАТО.
Курт Волкер поінформував народних депутатів про результати його робочого візиту на Донбас 14—15 травня цього року. Спеціальний представник Державного департаменту США відзначив, що США готові до активнішого залучення і координації спільних зусиль задля врегулювання ситуації на сході та запевнив, що санкційна політика США проти РФ триватиме до повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.
У засіданні неформальної групи «Мінська платформа» також узяли участь народні депута-
ти Ганна Гопко, Марія Іонова, Валерія Заружко, Олена Сотник, Юлія Льовочкіна, Юрій Бойко, Андрій Тетерук, Олексій Скрипник, Антон Геращенко, Дмитро Лубінець, Сергій Шахов, Леонід Ємець, Віктор Бондар, Олексій Рябчин, Борис Тарасюк.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.