Останню добу (станом на ранок 17.05) бойовики понад 60 разів гатили по наших військових. За даними прес-центру штабу операції Об’єднаних сил окупанти, 25 разів застосовували міномети, артилерію та реактивні системи залпового вогню БМ-21. Ворог застосував їх в районі Авдіївки. На луганському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новозванівка та Троїцьке. На застосування противником снайперських пар передові підрозділи наших військ вживали ефективних контрснайперських заходів.

На донецькому напрямку російські найманці активізувалися в районах населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Майорськ. Постійно тривають бойові дії в районі Авдіївської промзони та населеного пункту Опитне. На маріупольському напрямку ворог провокував в районах населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкине.

«Під час бойових дій вчора двоє наших захисників загинуло, четверо отримали поранення. Поранених оперативно евакуйовано до шпиталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу, і їхньому життю нічого не загрожує», — зазначили в штабі ООС.

За даними групи «Інформаційний спротив», уже декілька діб бойовики намагаються витіснити ЗСУ з передових позицій у передмістях Донецька, зокрема в Авдіївці та Горлівки.

«На ділянці від Пісок до Новгородського (північно-західні передмістя Донецька і східні околиці Горлівки), включно з районом Авдіївки, противник не припиняє спроб «витіснити» підрозділи ОС з передових позицій, в тому числі із застосуванням важкого озброєння. Бойовики регулярно завдають вогневих ударів зі 122 мм ствольної артилерії», — йдеться в повідомленні групи.

Як повідомив учора голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, бойовики у Світлодарську обстріляли школу. «Прилетіло» й розірвалося прямо на шкільному подвір’ї. Поранений один цивільний, — зазначив він.