Історія доведення до фахівців у галузі права всіх зарубіжних країн досягнень української правової науки в найскладнішому доктринальному вимірі. 

Професор Анатолій Селіванов на міжнародній конференції суддів Німеччини та України демонструє англійське видання другого тому «Публічно-правова доктрина України» 5-томника «Правова доктрина України».

Фото надано автором.

Ця подія не повинна залишатися непоміченою Національною академією наук України, державними та освітніми органами, адже вперше англійський професор Вільям Батлер за кошти дружньої держави Великобританії з власної ініціативи провів неймовірно важку інтелектуальну й організаційну роботу, щоб видати «Право України» в повному обсязі п’ять томів.

До книжки англійського автора ввійшли роботи багатьох фахівців, зокрема доктора юридичних на-
ук, професора, академіка НАПрНУ Анатолія Селіванова. Потужний авторський колектив вітчизняних юристів вищої кваліфікації Києва, Харкова, Одеси, Львова декілька років готував цю неймовірно корисну і змістовну працю, і вона виправдала всі надії.

Тепер у переважній більшості бібліотек країн різних континентів на полицях зарубіжної літератури в чудовому оформленні стоїть п’ять томів юридичних здобутків українських вчених. Нині книжку «Правова доктрина України» активно демонструють її автори на конференціях науковців, суддів, серед практикуючих юристів і на засіданнях юридичних товариств.

Семен СТЕЦЕНКО, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України.