Планетарний олімпійський корабель вирушив у плавання. Вогонь XXІІ зимових Олімпійських ігор, який запалав учора, залучив на льодові стадіони, лижні траси, трампліни та швидкісні спуски тисячі атлетів.

Хто підніметься на вершину слави? Віримо, там будуть і наші.
Державний прапор України на параді-відкритті несла лижниця з Броварів Валентина Шевченко, для якої ці Ігри будуть п’ятими. Нагадаємо, що в Сочі виступатимуть 43 українські атлети.
Найбільші наші надії, як відомо, — на представників біатлону (особливо на титулованих дівчат). А першими на старт виходять чоловіки. Сьогодні вони позмагаються в спринті. Як повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, тренерським штабом команди затверджено склад нашої четвірки на ці перегони: Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Артем Прима і Сергій Седнєв.
Телевізійні трансляції з Олімпійських ігор зазначені у «Голосі України» № 22 за 6 лютого 2014 року.
***
Настрої росіян напередодні Олімпіади були дещо затьмарені інформацією, що низка очільників західних країн цьогорічні Ігри проігнорує. Так, ще наприкінці минулого року про свій неприїзд заявили президент США Барак Обама, прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд, президент Польщі Броніслав Коморовський, президент Німеччини Йоахим Гаук, президент Литви Даля Грібаускайте та інші лідери.
Втім, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поспішив заявити, що розмови про бойкот — «дурниці та нісенітниці» і за всю історію олімпійського руху ніхто ніколи не рахував, скільки президентів відвідають ті чи інші Ігри. А почали це робити, щоб насолити Росії.
На Ігри запрошує не країна, а Олімпійський комітет, неприїзд очільників — це неповага до цього запрошення, вважає С. Лавров.
Як би там не було, цьогорічна Олімпіада буде безумовно цікавою, тож побажаємо спортсменам успіхів, а глядачам — видовищ.
На знімку: підняття прапора України в Олімпійському селищі Сочі (РФ).
Фото НОК України.
Першими з українців боротьбу на Олімпіаді розпочали Юлія Лаврентьєва та Юрій Рудик, які виступають у рамках короткої програми командних змагань з фігурного катання.
Фото НОК України.