Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з делегацією Ради директорів Групи Світового банку (на знімку),

які представляли майже 80 країн світу. Під час зустрічі обговорювали питання підвищення ефективності управління державними банками та банківським сектором, забезпечення прозорої, конкурентної приватизації, земельної реформи, питання допомоги переселенцям з окупованих територій Донбасу.

«Пенсійна, освітня, реформа охорони здоров’я, а також у сфері управління державним майном та приватизації, — важливі кроки, які будуть змінювати якість життя в країні», — наголосив А. Парубій. «Вихід на позитивну динаміку в економічній сфері означає певний прогрес і правильний напрям у здійсненні реформ», — зазначив він. Водночас глава парламенту зауважив, що «проведення прозорої приватизаційної кампанії та інших реформ, створення ефективного антикорупційного механізму — це важливі моменти, які позначаються на активності інвесторів в Україні».

А. Парубій підкреслив, що «залишається багато викликів, які стоять на шляху продовження і завершення розпочатих реформ, і роль парламенту в цих процесах надзвичайно важлива». «Ми прагнемо якнайшвидше завершити процес створення незалежного Вищого антикорупційного суду та формування антикорупційної системи. Всі елементи відповідного законопроекту узгоджуються з нашими міжнародними партнерами згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії», — сказав Голова Верховної Ради і додав, що сподівається на остаточне голосування за цей законопроект уже в четвер.

Політик наголосив також, що проведення глобальних реформ, їх фінансування відбуваються на тлі щоденної агресії з боку сусідньої держави, коли серйозні витрати Україна має здійснювати як на захист своїх територій, сектор безпеки, так і на розв’язання проблем, які породжені цією гібридною війною.

У свою чергу члени делегації Ради директорів Групи Світового банку заявили про підтримку реформ в Україні. «Ми є голосом і представниками наших країн у Світовому банку. Для багатьох це перша поїздка до України, і ми вражені тими важливими реформами, які змогла провести Україна у складні для себе часи», — зазначив Виконавчий директор Світового банку Франк Геемскерк.

«Нам важливо відчувати солідарність світу», — наголосив А. Парубій.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.