У селі Городківка Дрогобицького району ТОВ «Горизонти» відкрило нове газове родовище, запаси якого оцінюють у мільярд куб. м. Добовий дебіт блакитного палива тут становить 30 тисяч куб. м. Свердловина вже підключена до газопроводу «Львівтрансгазу». Підготовчі роботи тривали майже два роки.

Як розповів «Голосу України» член спостережної ради ТОВ «Горизонти» Степан Козицький, компанія розвиватиме Бистрицьке і Гірське родовища. Протягом року пробурять ще п’ять свердловин. Тільки в Гірське родовище було вкладено 82 млн грн інвестицій. Компанія займається пошуково-розвідувальними роботами та видобутком газу в Яворівському, Мостиському, Миколаївському та Дрогобицькому районах області. Завдяки додатковим пошуковим роботам на Гірському родовищі вдасться збільшити видобуток газу до 150 тисяч куб. м на добу. Усього ТОВ «Горизонти» залучило в розробку Берегівського та Гірського родовищ 224 млн грн інвестицій.
«Відкриття нового газового родовища — це черговий крок до енергетичної безпеки нашої країни та підвищення економічного потенціалу області. Упродовж цього року плануємо ще 12 свердловин увести в експлуатацію. Це і соціальна відповідальність бізнесу, і нові робочі місця, і розвиток регіону. Інвестиція в кожне підприємство дуже важлива, бо це зміцнює громади та дає змогу підвищувати їхній добробут», — наголосив під час відкриття родовища перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.