На «гарячу точку» регіонального масштабу перетворилося місто Цюрупинськ на Херсонщині. Активісти кількох радикальних організацій взяли в облогу районний суд, де слухалося подання міліції про арешт їхнього побратима — його звинувачують у причетності до викрадення бізнесменів, вимагання, незаконного заволодіння транспортним засобом та розбою. Одночасно з початком засідання до будівлі суду звезли купу шин, які підпалили. Біля імпровізованої барикади зібралося близько сорока учасників акції протесту, деякі були у бронежилетах та з «коктейлями Молотова». Але таке видовище служителів Феміди не залякало, і вони таки ухвалили постанову про взяття звинувачуваного під варту до завершення слідства.

Це ще більше збурило його однодумців, заздалегідь упевнених у тому, що з їхнім другом просто зводять рахунки через його активну громадянську позицію. Вони розібрали бруківку і погрожують стояти до кінця — себто поки арештованого не відпустять на волю. Натомість у Цюрупинськ стягнули майже 140 бійців добровольчого батальйону міліції особливого призначення «Херсон» та правоохоронців з бойовою і травматичною зброєю.

Начальник Цюрупинського РВ УМВС Херсонщини підполковник Володимир Солодкий повідомив «Голосу України», що ухвала суду про арешт радикала цілком виправдана та вмотивована — адже його підозрюють у причетності до тяжких злочинів, скоєних у Голопристанському та Цюрупинському районах області.

Правоохоронці кілька разів намагалися розпочати з протестувальниками перемовини. Але ті налаштовані вкрай агресивно — на контакт іти відмовляються. За фактом хуліганства, пов’язаного з опором представникам влади, міліція розпочала кримінальне провадження.

Фото Олександра КОРНЯКОВА.