Учора Президент Естонії Керсті Кальюлайд зустрілася із Президентом України Петром Порошенком. На спільній прес-конференції український лідер заявив, що естонський Президент перша з-поміж глав зарубіжних держав відвідає визволену від російських окупантів частину Донбасу. «Хочу подякувати пані Президентові, яка є першим Президентом, хто у програмі візиту на наше запрошення ухвалила рішення відвідати зону бойових дій, Донбас, особисто зустрітися з українськими воїнами, мешканцями звільнених територій, з тимчасово переміщеними особами, щоб на власні очі переконатися, як розвивається ситуація поблизу лінії зіткнення», — сказав він.

У цьому контексті П. Порошенко подякував Естонії за гуманітарну допомогу загальною сумою у понад 10 мільйонів євро для подолання агресії РФ. Також він повідомив, що за останній рік товарообіг між двома країнами зріс майже на 30 відсотків. Глава нашої держави наголосив, що Таллінн підтримує Київ у питанні «Північного потоку-2»: «Північний потік-2» не є економічним проектом, шкодить європейській єдності і має бути зупинений як шкідливий не лише для України, а й для всієї Європи». Він зауважив, що в особі України Європа має альтернативу цьому газогону.
Окремо сторони обговорили питання звільнення українських політв’язнів та запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі. К. Кальюлайд підтримує позицію Києва про необхідність запровадження миро-творців на окупованій території Донецької Луганської областей.