Свої літні канікули студент університету Пенсільванії (США) Кейлоб Дігон розпочав з волонтерської роботи в Україні. 23-річний американець уже два тижні працює помічником вихователя у санаторній школі «Сосновий бір» у Черкасах. Він проводить пізнавальні уроки з англійської мови, допомагає вихованцям готуватися до позашкільних заходів, ходить з ними на екскурсії, грає з хлопчаками у футбол.
Відвідав Кейлоб і сільську школу в Чигиринському районі. Волонтера приємно вразила щирість, скромність і чемність дітей Рацівської школи. Найменшим школярам із малозабезпечених родин доброволець подарував рюкзаки (на знімку).

«Коли я повідомив своїм батькам і друзям, що їду в Україну, — поділився Кейлоб, — багато хто мене відмовляв. Там хаос, казали, війна, люди депресивні та непривітні... Тепер я привезу їм зовсім іншу думку. Розповім про вашу мальовничу країну, талановитих, допитливих дітей, працьовитих, чуйних людей. Впевнений, ви переборете всі труднощі, які стоять перед Україною на шляху до відкритого суспільства».

Лідія ЛІСОВА.
Фото надано автором.