Кількасот пікетувальників прийшли 6 лютого під будівлю обласної ради, щоби «привітати» з призначенням нового голову облдержадміністрації, керівника обласної організації Партії регіонів, а до цього — першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка. Звичайно ж, до зали, де в. о. віце-прем’єр-міністра Костянтин Грищенко представляв нового очільника області, мітингувальники не потрапили, проте емоцій і без того не бракувало.

Місцеві політологи вважають, що О. Башкаленко довго всидіти у кріслі голови ОДА не зможе. Утриматися ж на попередній посаді першого заступника йому допомогла позиція попереднього керівника облдержадміністрації Бориса Клімчука, який 24 січня написав заяву на звільнення, чим випустив, як то кажуть, пару із перегрітого котла. Тепер самому О. Башкаленку доведеться вистоювати перед потужним натиском євромайданівців, які вперто не бажають, щоб областю знову керував регіонал. Тож тепер все залежатиме від уміння О. Башкаленка налагоджувати контакти та знаходити компроміси з місцевою опозицією.
Не менш гарячою обіцяє бути й сесія обласної ради, на якій затверджуватимуть бюджет на 2014 рік. Поки що її не скликають через хворобу голови облради Володимира Войтовича. Безперечно, опозиція вимагатиме відсторонення останнього, оскільки В. Войтович так само, як і Клімчук, 24 січня написав заяву на звільнення і тепер, обійматиме він цю посаду чи ні, залежатиме від депутатів. Вочевидь опозиції забракне голосів, щоби прийняти це рішення. Однак і у провладної більшості навряд чи вистачить їх, щоб провести повноцінну сесію. Тож знову потрібні компроміси. Та чи готові обидві сторони до цього? Час покаже. Зауважимо, що третій місяць обласна рада через політичні протистояння в залі не може прийняти будь-яке рішення. Волиняни не дарма вже про неї кажуть: безпорадна рада. Час вже виводити головний представницький орган краю із цього політичного нокдауну.
 
Волинська область.
Пікет біля будинку обласної ради в Луцьку.
Фото з сайту «Волинські новини».