Благодійну акцію допомоги дітям, які постраждали від російсько-терористичної агресії на Донбасі, проводять на Вінниччині з ініціативи Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО та ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» за підтримки народного депутата України Сергія Кудлаєнка і міського голови Вінниці Сергія Моргунова.
За словами Сергія Кудлаєнка, це перша акція такого формату з такими завданнями у нашому краї — масовий забіг вулицями обласного центру. Він відбудеться під девізом «Чужих дітей не буває».
— Закликаю долучитися до заходу усіх небайдужих, бо насправді чужих дітей не буває, — каже народний депутат. — Постраждалі від війни діти потребують не тільки матеріальної, а й моральної підтримки. Допомогою для них є вже сама згадка, піклування про вирішення їхніх питань.
— Плануємо зібрати кошти на оздоровлення 80 дітей з Луганської та Донецької областей, — розповів «Голосу України» голова організації Анатолій Слівінський. — Діти відпочиватимуть у дитячому таборі «Подільський Артек» протягом 24 днів. Загалом потрібно 400 тисяч гривень.
Забіг проведуть першого червня — у Міжнародний день захисту дітей. До участі в ньому запросили представників силових структур — Служби безпеки України, Національної поліції, Патрульної поліції, прокуратури, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби, Державної служби охорони. Про свою підтримку повідомила організація «Ветерани десантних військ», військовослужбовці підрозділів Повітряних сил та Національної гвардії, що дислокуються на території краю.

Вінницька область.