На знімку: спільний брифінг поліції, СБУ та прокуратури. 
Голова Служби безпеки України Василь Грицак, Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Аркадій Бабченко і Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

 

Політичний детектив за участю російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка в головній ролі, «розстріляного в спину на порозі своєї квартири» у Києві, підготовлений СБУ спеціально для глядачів із Кремля та ФСБ РФ, учора зібрав аншлаг шокованих спостерігачів не тільки в Україні, а і світі. Повідомлення про загибель Бабченка і резонанс, який вона спричинила, виявилося спецоперацією Служби безпеки України. Бабченко живий! 

Російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО.

Про це на брифінгу повідомив Голова Служби безпеки України Василь Грицак.

За його словами, для організації вбивства російські спецслужби завербували громадянина України Г. Той, у свою чергу, доручив виконання злочину своєму знайомому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. За це він запропонував кілеру 30 тисяч доларів, 15 з яких видав одразу як завдаток.

Грицак заявив, що сам Г. отримав від росіян платню в сумі 10 тисяч доларів.

Голова СБУ розповів, що це вбивство було лише одним елементом великої спецоперації із знищення опозиційних росіян, насамперед, журналістів і блогерів, які критикують російську владу.