Мінсоцполітики вчора на своїй колегії визначилося з головними завданнями на поточний рік. На думку в. о. соціального міністра Наталії Королевської, затверджений бюджет-2014 рік дасть змогу утримати стабільність і виконати всі соціальні гарантії держави.
Цей оптимізм, мабуть, ґрунтується на тісній співпраці відомства з Міндоходів. Спільними зусиллями ці міністерства продовжать глобальний проект «відбілювання» зарплат і робочих місць, що дасть можливість, зокрема, скоротити дефіцит Пенсійного фонду. Нинішнього року у сфері соціального благополуччя відчутних досягнень очікувати не варто. Як мовиться, не до жиру... Не випадково серед основних напрямів соцміністерства виділена боротьба з боргами у зарплатах і недопущення виникнення нових.
Пенсіонерам Наталія Королевська пообіцяла: «До кінця року жодна людина не буде отримувати менш як 1000 гривень, а термін призначення пенсій має скоротитися до одного тижня». А безробітним — працевлаштувати за направленням служби зайнятості не менш як 820 тисяч осіб і скоротити середню тривалість пошуку роботи до 90 днів.