ПРИВІТАННЯ

Шановні друзі!
Щиро вітаю з 100-річним ювілеєм головне інформаційне агентство України.

Створення Українського державного телеграфного агентства у буремному 1918 році Радою Народних Міністрів Української Народної Республіки стало визначною подією в нашій історії, початком розбудови власної інформаційної політики.
У літопис становлення інформаційної справи в Україні золотими літерами вписано імена фундаторів — перших укрінформівців: Дмитра Донцова, Рудольфа Гальперіна, Павла Тичини, Юрія Олеши, Івана Ле, Сергія Пилипенка, Володимира Нарбута, багатьох інших громадських діячів і представників культури.
Протягом своєї вікової історії «Укрінформ» виконує важливу роль поширення інформації про події в країні та світі, співпрацює з багатьма зарубіжними інформаційними інституціями.
Саме «Укрінформ» 24 серпня 1991 року першим повідомив про прийняття Акта про державну незалежність України. Агентство щодоби подає 500 новин та публікацій, щорічно проводить майже 900 прес-конференцій, має найбільший в Україні фотоархів й розгалужену мережу регіональних і закордонних корпунктів, є членом Європейського Альянсу прес-агентств.
Дякую за вашу вірність професії, за щоденну напружену, а деколи й небезпечну працю, оперативність та ексклюзивність. Вірю, що ви й надалі відстоюватимете інтереси держави на інформаційному фронті, будете джерелом об’єктивності, неупередженості й правдивості.
Бажаю вам міцного здоров’я, творчих успіхів та сил для пошуку істини, реалізації найсміливіших задумів та планів.

Голова
Верховної Ради України 
Андрій ПАРУБІЙ.