14 лютого у Сихівському суді Львова буде оголошено вирок псевдопрофесору Андрію Слюсарчуку, більш відомому за прізвиськом доктора «Пі». Цей «доктор» зі «Львівської політехніки» лікував людей, проводив складні операції, маючи диплом про закінчення профтехучилища. І з такими знаннями він зумів в Україні стати лауреатом всеукраїнської премії в галузі науки та техніки.

Державне обвинувачення інкримінувало підсудному незаконну лікарську діяльність, пов’язану із заподіянням потерпілим тяжких тілесних ушкоджень, та вбивство з необережності двох хворих. У букеті звинувачень і підробка документів, заволодіння чужим майном шляхом обману. Державне обвинувачення попросило суд позбавити Андрія Слюсарчука волі на 8 років і задовольнити цивільні позови про стягнення коштів, якими він незаконно заволодів.

Підсудний продовжує вважати себе професором медицини і називає суд вибірковим правосуддям. «І у зв’язку з цим у мене є питання, якщо я, на думку пана прокурора і психіатрів, примітивний ідіот. Чи здатен примітивний ідіот на аферу такого масштабу?» — запитував Андрій Слюсарчук в останньому слові.

Сподіваємося, суд дасть відповідь і на це питання доктора «Пі».