У робочому графіку Президента України Петра Порошенка, який перебував з робочою поїздкою в Одеській області, практично не було часу на відпочинок. Він взяв участь у відкритті нового мостового переходу на автодорозі М-15 Одеса — Рені поруч із молдавським селом Паланка.
 

За словами П. Порошенка, будівництво цього мосту — це яскравий приклад руху в напрямі європейського шляху розвитку. «В Одеській області з’явиться більше перспектив розвитку регіону на міжнародному рівні. Далі як перспектива потрібно спільними зусиллями працювати над проектом будівництва автодороги на Болгарію та Румунію, а також мосту через Дунай», — сказав він.

Президент також зазначив, що зараз левова частка бюджетних надходжень спрямовується на дорожнє будівництво.

— Сьогодні це буде не тільки дорога Одеса — Рені, мостовий перехід дасть змогу зняти загрозу блокування для величезної кількості міст обласного підпорядкування, районних центрів — це Кілія, Ізмаїл, Болград і багато інших населених пунктів, де проживають сотні тисяч людей. Ми просто зробимо їх трохи ближчими до Одеси. Я вважаю, це дуже важливо», — підкреслив він.

У селищі Авангард Овідіопольського району Петро Порошенко взяв участь у святкуванні Дня захисту дітей. Також 14 учасникам АТО з Овідіопольського району глава держави вручив сертифікати на земельні ділянки в селі Прилиманське.

Крім того, Президент ознайомився з ходом будівництва військового містечка в селі Дачне. А ввечері він взяв участь у відкритті IV Міжнародного музичного фестивалю «Odessa Classics» в Одеському театрі опери та балету.

Глава держави зокрема відзначив, що музичний фестиваль збігається з Міжнародним днем захисту дітей. «Приємно, що в рамках «Odessa Classics» проходить творчий конкурс серед учнів музичних шкіл пам’яті відомого професора Серафими Могилевської. Я бажаю успіху всім дітям, адже це — майбутнє України», — сказав Президент.

Він також нагадав про трагічну загибель на фронті українського оперного співака Василя Сліпака, «який хотів присвятити все своє життя класичній музиці, досяг великих успіхів на європейських сценах, але у важку хвилину пішов захищати Україну й загинув від руки ворожого снайпера».

Присутні оплесками ушанували пам’ять героя.

П. Порошенко подякував організаторам цього авторитетного фестивалю, відзначивши високий рівень і самого заходу, і запрошених виконавців. Особливі слова вдячності він висловив на адресу ініціатора й президента фестивалю — видатного піаніста, народного артиста України Олексія Ботвінова.

Одеська область.