Державна політика децентралізації має проводитися з урахуванням особливостей кожного регіону, зокрема й Карпатського. На цьому наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький (на знімку)

(«Народний фронт») під час участі у Карпатському Форумі регіонального розвитку, що відбувся у Яремчі (Івано-Франківщина).

«Коли ми говоримо про різноманітність проблем цих територій та стратегічний шлях розвитку Карпатського регіону — маємо враховувати всі особливості кожного гірського району. Саме в цьому має полягати державна політика децентралізації», — цитує слова народного депутата прес-служба партії.

Тому, на його думку, кожен район повинен мати свій соціально-економічний проект. Так, для Верховинського району притаманне індивідуальне господарювання, для Косівського — сільськогосподарські підприємства, а для Буковеля та Славського — гірськолижний туризм. Саме навколо таких особливостей і має будуватися стратегія розвитку кожного району.

«Що зробили свого часу французи — вони ініціювали побудову гірськолижних комплексів у тих регіонах, де це доцільно, зробили цільову програму і виділили на це кошти, аби люди їхали не за кордон у гірськолижні комплекси, а саме до них. Якби наша держава визначила, наприклад, по три місця у Карпатах або хоча б у кожній з областей для таких проектів — то, очевидно, території навколо б розвивалися», — наголосив голова Комітету з питань культури і духовності, підкресливши важливість збереження унікальних традицій гірського населення.