Народний депутат, голова міжпарламентської групи дружби Україна — Італія Сергій Алєксєєв (на знімку)

отримав відзнаку Кавалера Ордена Зірки Італії від Президента Італійської Республіки Серджо Матарелли. Офіційно вручив її Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа на прийомі з нагоди Дня Італії.

Як зазначив Давіде Ла Чечіліа, Сергія Алєксєєва нагороджено за особистий вклад у консолідацію відносин між Італією та Україною.

«За стабільну підтримку культурного обміну між двома країнами, особливо при реалізації пам’ятника Данте Аліг’єрі, встановленому в центральному парку Києва з нагоди 750-ї річниці від дня народженні великого поета», — сказав Давіде Ла Чечіліа.

У свою чергу Сергій Алєксєєв наголосив, що для нього велика честь отримати цю високу нагороду, і вона є результатом роботи багатьох людей.

«Це не тільки відзнака мого вкладу у розвиток відносин між нашими країнами, а всієї нашої міжпарламентської групи дружби Україна — Італія. Це також нагорода міському голові Києва Віталію Кличку та всій міській адміністрації, які сприяли реалізації багатьох, зокрема і культурних проектів у столиці», — сказав він.

За словами Сергія Алєксєєва, якщо раніше відносини між Україною та Італією були партнерськими, то завдяки спільним зусиллям на всіх рівнях можна говорити вже про дружні відносини між країнами.