Учора Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав парламентських кореспондентів, котрі щодня висвітлюють діяльність вищого законодавчого органу держави, із професійним святом — Днем журналіста.

Глава парламенту відзначив, що нині українським журналістам доводиться захищати Незалежність держави і на фронті, поряд із військовими, які боронять кордони своєї країни, і в гібридній інформаційній війні. «Адже ця війна — не тільки мілітарна війна, а також й інформаційна війна, яка триває щодня проти України, проти українців. І кожне ваше слово, ваша позиція мають вирішальне значення, — наголосив Андрій Парубій. — І те, як подаєте матеріал, як можете правильно роз’яснити: де правда, а де неправда — має значення не менше, аніж політичні рішення, які приймаються у будь-якому органі влади».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.   

Найбільша відповідальність, зазначив Андрій Парубій, лежить на українських військових кореспондентах, котрі нині перебувають на фронті разом із нашими бійцями, ризикуючи власним життям, і, на жаль, багато з них уже сьогодні не з нами, відійшли у вічність.

З нагоди Дня журналіста Голова Верховної Ради побажав професійного успіху парламентським кореспондентам, вдачі й особистого щастя, щоб поза роботою та буремними парламентськими буднями, завжди залишалося місце для особистого щастя, для близьких та коханих, для усмішок.

«Без мікрофонів» Андрій Парубій поділився своїми думками і щодо перспектив ухвалення законопроекту про Вищий антикорупційний суд, висловивши сподівання, що до четверга буде знайдено компроміс між політичними силами й узгоджено суперечливі норми законопроекту. Зокрема, щодо добору кандидатів на посади суддів громадською радою міжнародних експертів, проходження кандидатів через поліграф — детектор брехні тощо.

Наприкінці зустрічі парламентські журналісти зробили колективне фото з Головою Верховної Ради.