Своєрідний «правий тиждень» влаштував своїм гостям юридичний факультет Запорізького національного університету (ЗНУ). У конкурсах на відповідну тематику взяли участь близько 80 школярів і вихованців дитсадків. Найменшим учасникам запропонували вікторину в малюнках, присвячену правам дитини.
Старші мали змогу продемонструвати свої досягнення з правознавства. Журі з числа знаних у місті юристів — науковців і практиків — оцінило їх уміння розв’язувати юридичні задачі, тематичні кросворди і загадки, писати есе, а також бажання отримувати знання зі спеціалізованої періодики (зокрема, додатків до видання «Право України» — журналу «Абетка права» та збірника «Правобукварик»). Особливо цікаво було слухати юнаків та дівчат, які вже визначили юриспруденцію своєю майбутньою професією. Вони дивували дорослих не лише рівнем теоретичної підготовки, а й активною життєвою позицією.
Кращим учасникам «юридичного тижня» дісталися дипломи й подарунки. Хоча головною нагородою було запрошення переможців взяти участь в зимовій та літній правничих школах, які традиційно проводять на базі юридичного факультету ЗНУ для обдарованих дітей. А нині з фахівцями університету та запрошеними гостями мали змогу поспілкуватися не лише юні правознавці, а й їхні батьки та вчителі.
Запоріжжя.