У вісімнадцяти судах України розпочалася тестова робота «Електронного суду». Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв (на знімку).

За його словами, на першому етапі можливості для електронного судочинства забезпечили Київський апеляційний адміністративний суд, Апеляційний суд Одеської області, Київський районний суд міста Одеси, Одеський апеляційний господарський суд, господарський суд Одеської області, Вінницький апеляційний адміністративний суд, Вінницький окружний адміністративний суд, Донецький апеляційний адміністративний суд, Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Печерський, Подільський, Святошинський, Солом’янський, Шевченківський районні суди міста Києва.

«Після створення в системі персонального кабінету можна реєструвати заяву до суду, подавати в електронному вигляді необхідні документи, сплатити судовий збір та відстежувати стан справи й одержувати вже від судової установи процесуальні документи.

Усе, що необхідно мати для створення власного електронного кабінету та початку роботи в системі, — це цифровий підпис», — зазначив Сергій Алєксєєв у Фейсбуці.

Народний депутат також зауважив, що працювати з системою можна з будь-якої точки та немає необхідності особисто приїздити до суду і чекати в чергах.

Він також зазначив, що відповідно до законодавства по всій країні «Електронний суд» рекомендовано запустити з 1 січня 2019 року.