Лідер Радикальної партії зареєстрував законопроект про посилення відповідальності за фальсифікацію ліків.

На знімку: люди на Чернігівщині пожалілися Ляшку, що доступних ліків в аптеці немає, політик пообіцяв розібратися.

Олег ЛЯШКО оголосив план наведення ладу на фармацевтичному ринку. Він складається з низки кроків для зниження ціни на ліки та посилення відповідальності за їх фальсифікацію. Якщо вживання підроблених медпрепаратів призвело до смерті хворого, політик пропонує карати так само, як за вбивство — довічним ув’язненням.
«Ми обіцяли хрестовий похід проти фармацевтичної мафії, яка обкрадає українців, позбавляє людей можливості купувати ліки і продає підробки. Так ось, я підписав законопроект про довічне ув’язнення за продаж фальсифікованих ліків. Не можна в людей витягати останні гроші за ліки, які до того ж є підробленими», — наголосив народний депутат.
Олег Ляшко розповів, що не з чуток знає, якими дорогими є ліки, адже сам купує своїй мамі медпрепарати від тиску приблизно на 250 гривень щотижня. Але в багатьох людей, особливо у пенсіонерів, таких грошей немає.
«Ми вимагаємо від влади стабілізувати ціни на ліки та зробити їх дешевшими. Мільйони українців, які ходять в аптеки, не мають грошей, щоб купити ліки, адже вони дорожчі в 5—10 разів, ніж у сусідніх країнах. Необхідно запровадити референтне ціноутворення, скасувати ПДВ на ліки, обмежити рентабельність, зробити її 10—20, а не 300%, та розширити перелік ліків, котрі надаються за програмою «Доступні ліки», додавши до них ліки від онкохвороб та антибіотики. Людина, не дай Бог,  онкохвора, останнє з хати виносять, влазять у величезні борги, продають все на світі, щоб лікуватися. А якийсь ідіот у МОЗ розповідає, що не треба лікувати онкохворих, бо вони все одно помруть. Ми вимагаємо відставки цієї антилюдської команди і рівного доступу українців до медицини», — наголосив Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото надано прес-службою народного депутата України О. Ляшка.