Сесія Закарпатської обласної ради за традицією розпочалася вшануванням хвилиною мовчання пам’яті всіх загиблих у війні на сході країни. Відтак голова ради Михайло Рівіс за дорученням керівника українського парламенту вручив почесну грамоту Верховної Ради Миколі Деяку — учаснику АТО, члену обласної організації «Молодий патріот» — за вагомий особистий внесок у справу захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, значну роботу в патріотичному вихованні молоді.
Перший заступник очільника ради Йосип Борто повідомив, зокрема, що група депутатів стурбована ситуацією, яка виникла навколо діяльності благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде», який діє в рамках законодавства України. Але стало відомо, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти фонду за підозрою в сепаратизмі. Тому ця група депутатів просить перевірити обґрунтованість таких звинувачень. Вирішено направити відповідне депутатське звернення до Генеральної прокуратури України. Депутат Геннадій Москаль водночас запропонував направити до Генпрокуратури відповідне звернення від облради щодо сепаратизму на Закарпатті взагалі: «Я всюди і на всіх рівнях стверджую, що на Закарпатті нема і не може бути сепаратизму, а тому нехай Генеральна прокуратура України проведе фахове вивчення цього питання і надасть свої висновки».
Обласні обранці задіяли механізм «блочного» голосування і підтримали шість питань щодо затвердження окремих обласних програм та угод про співробітництво у сфері міжнародних зв’язків і транскордонного співробітництва.
Сесія внесла зміни до низки програм у сфері малого та середнього підприємництва, розвитку туризму і курортів, оздоровлення та відпочинку дітей, розвитку культури і мистецтва.
Підтримано клопотання щодо відзначення щорічною премією Верховної Ради України гідних краян, а також звернення до вищих органів державної влади, оскільки в регіоні накопичилося чимало гострих проблем, розв’язання яких потребує підтримки з боку вищого керівництва країни. Серед них — про запуск потягу «Інтерсіті» сполученням Київ — Ужгород; про розподіл коштів екологічного податку; про врегулювання питання надання спецдозволів на користування надрами, а також про визначення порядку кредитування в державній програмі підтримки розвитку малого та середнього підприємництва в Україні для суб’єктів цього бізнесу зі встановленням кредитної ставки в розмірі 3—5 відсотків річних.

Закарпатська область.