Учора Лабораторія законодавчих ініціатив та апарат Верховної Ради України провели спільний захід — «Презентацію керівних принципів проведення міських зібрань у форматі Town Hall Meeting (Засідання у муніципалітеті)». На думку організаторів заходу, керівні принципи будуть корисними для роботи народним депутатам України та їхнім помічникам, працівникам секретаріатів комітетів та апарату Верховної Ради, а також представникам громадськості.

На знімку: Олександр Заславський, заступник голови Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, Олександр Черненко, народний депутат України.

Керівні принципи, зокрема, узагальнюють досвід апробації міських зібрань у форматі Town Hall Meeting у різних регіонах на різноманітні тематики, які Лабораторія законодавчих ініціатив проводила з 2010 року. У посібнику зібрані найкращі практики планування, організації та проведення міських зібрань, а також представлені матеріали, які є прикладами організаційних та експертних документів, які були використані під час заходів, організованих Лабораторією законодавчих ініціатив.
«Міські зібрання покликані відновити вагу громадського голосу в ухваленні політичних рішень», — зазначають автори дослідження.
Захід проведено в рамках реалізації Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом «Східна Європа».

Вл. інф.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua