Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан у коментарі для «Голосу України» розповів про очікування молдовської парламентської делегації від Конференції у Києві:

— Це друга Конференція в такому форматі, на рівні глав парламентів Республіки Молдова, України й Грузії, і ми вдячні українській стороні за запрошення прибути до Києва. Ми очікуємо продовження того хорошого конструктивного діалогу, який було розпочато 2 березня цього року в Кишиневі, зважаючи на особливу актуальність питань, що їх буде обговорено під час Конференції.
Серед основних тем майбутніх дискусій — посилення міжпарламентської складової регіонального співробітництва, включаючи аспекти безпеки в контексті спільних викликів і загроз, з якими стикаються наші країни.
Велику увагу буде приділено взаємодії Молдови, України й Грузії — три країни, що підписали в 2014 році Угоди про асоціацію з Європейським Союзом — з реалізації курсу європейської інтеграції.
Значимість цієї Конференції підтверджується і тим, що в ній візьмуть участь представники Європейського парламенту та наші партнери з низки європейських держав, серед яких, зокрема, Балтійські країни, Румунія, Польща.
Важливим рішенням за підсумками майбутньої Конференції має стати створення Міжпарламентської асамблеї Республіки Молдова, України й Грузії.
Загалом ми очікуємо плідних і корисних дискусій у Києві, й упевнений, що такий формат взаємодії законодавчих органів трьох наших країн стане затребуваним майданчиком для обговорення широкого кола актуальних питань регіонального співробітництва.