Член Сейму Литовської Республіки Андрюс Кубілюс розповів «Голосу України», що важлива не лише конференція, а й намір трьох парламентів створити спеціальну асамблею — грузинсько-молдовсько-українську.

— Ці три країни входять до програми Східного партнерства ЄС та найкраще підготовані для подальшого розвитку відносин — до членства в Євросоюзі.
У двотисячних ми створили литовсько-українсько-польську міжпарламентську асамблею. Й вона стала ефективним інструментом для поєднання зусиль у спільних справах, що стосувалися не лише нашого регіону, а й всього Європейського Союзу.
Зараз я очолюю спеціальний комітет з питань міжнародних відносин та безпеки Балтійської асамблеї (дорадчий орган зі співробітництва між парламентами Естонії, Латвії та Литви, заснований 1991 року. — Ред.), тому для мене важливо брати участь у цій конференції.
Така подія дуже актуальна, бо теми, які плануються до обговорення, важливі не лише для країн-учасниць (України, Молдови, Грузії), а й для усієї Європи. А також для таких держав, як Литва, бо перед нами нині стоять ті само безпекові виклики, а Україна вже має великий досвід у боротьбі з російською агресією. У цьому контексті набуває особливої ваги наша й загальноєвропейська підтримка вашої країни.