закликала депутат Європарламенту від Німеччини, співголова парламентської асамблеї Euronest, член фракції Зелених Європарламента Ребекка Хармс.

Вона прибула до Києва разом з офіційною делегацією Європейського парламенту, щоб «взяти участь у міжпарламентській конференції наших східних партнерів — України, Грузії і Молдови». «Делегати Європарламенту з Португалії, Литви, Німеччини та їх колеги з країн-учасниць Східного партнерства обговорять регіональне співробітництво і співпрацю в сфері безпеки, взаємодію з ЄС і НАТО», — пояснила вона Укрінформу. Наперододні на своїй сторінці у Твіттері Ребекка привітала Україну з «гарним днем для України». «Щаслива привітати моїх колег та друзів у Верховній Раді та в уряді, адже вони сказали «так» Антикорупційному суду», — написала вона.
У коментарі Укрінформу пані Хармс розширила думку: «Маю сказати, що це довго тривало, але це дуже добрий результат у Верховній Раді для хорошого розвитку України, але також і для хороших відносин між ЄС і Україною», — сказала німецький політик.
Щодо нинішнього візиту до Києва, то пані Хармс зауважила, що має намір скористатися нагодою і з огляду на майбутній Чемпіонат світу з футболу представити свою кампанію, метою якої є привернення більшої уваги до ситуації з політв’язнями в Росії, в числі яких багато українців. Вона включає в себе, зокрема, відкриту петицію і закликає FIFA боротися за їхнє звільнення. Раніше Ребекка Хармс закликала уряди європейських країн бойкотувати мундіаль в Росії, оскільки «демократичні уряди не повинні робити внесок у самопозиціювання Путіна як сильного чоловіка, якого поважають великі і могутні світу цього». Її заклик підтримали понад 60 членів Європейського парламенту з 16 держав-членів та 5 різних політичних груп.
Нещодавній вирок кореспондентові Укрінформу Роману Сущенку Ребекка Хармс назвала «ще одним процесом, який показує, наскільки сильно Росія зневажає закон, як фабрикує справи». З людини, яка працювала у Франції кореспондентом, і в Росію приїхала з приватного питання, робити шпигуна і засудити його на такий тривалий термін після довгого перебування в СІЗО — «це, насправді, ніщо інше, як ще один доказ, що проти України проводиться показовий процес».
Хармс також повідомила, що відчуває занепокоєння з приводу стану здоров’я Олега Сенцова, який, на її думку, не повинен приносити себе в жертву. При цьому політик визнала, що через голодовку уваги до проблеми всіх українських політичних ув’язнених у Росії зараз стало набагато більше. В підтримку Сенцова та інших виступає багато людей мистецтва, журналістів, політиків у всьому світі, наголошує Укрінформ.