Традиція вручення обдарованій молоді премії «Інтелект» започаткована народним депутатом України від фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Василем Яніцьким та триває вже восьмий рік поспіль. Щороку таку відзнаку у вигляді диплома лауреата та грошової премії отримують юні таланти, переможці олімпіад і змагань обласного та всеукраїнського рівнів. Вручення традиційно приурочено до Дня останнього дзвоника у школах та відзначення 1 червня Дня захисту дітей.

Так, під час робочої поїздки до Рівненської області Василь Яніцький завітав у селище Зарічне на свято «Зоряний олімп Зарічненщини-2018», де відбулось підбиття підсумків навчального року та нагородження юних ерудитів. Під час свята народний депутат нагородив лауреатів премією «Інтелект» за високі показники та досягнення в освоєнні навчальних дисциплін.

«Від усього серця вітаю школярів, які завдяки наполегливій праці, цілеспрямованості, допитливому розуму й обдарованості досягнули перемог на олімпіадах та конкурсах. Не збавляйте обертів, не збавляйте темп», — відзначив Василь Яніцький під час нагородження.

У рамках проведення районних фестивалів обдарованої молоді відбулось традиційне вручення премій народного депутата і в Дубровицькому, Рокитнівському, Володимирецькому районах та місті Вараш Рівненської області.

За словами політика, в Україні підростає талановита молодь, яку необхідно розвивати та підтримувати, адже для дітей такі ініціативи — перший стартовий капітал на шляху майбутніх наукових і творчих злетів.

«Ми покладаємо на вас великі надії, адже саме вам творити майбутнє району, області, творити європейську Україну. Кожен із вас є яскравою непересічною особистістю, що вирізняється з-поміж сотень тисяч інших школярів рівнем знань, креативністю, допитливістю. Ви маєте свій погляд на науку, генеруєте інноваційні та сміливі ідеї. Дивлячись на вас, можна констатувати: в Україні росте достойна інтелектуальна та наукова зміна», — підкреслив Василь Яніцький.