Фракція Радикальної партії Олега Ляшка зареєструвала в парламенті проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів (№ 8467). Про це повідомив народний депутат від фракції Радикальної партії Сергій Рибалка.
«Наша команда Радикальної партії Олега Ляшка продовжує боротьбу з фальсифікацією медикаментів в Україні. Саме тому наша фракція у повному складі зареєструвала законопроект щодо введення кримінальної відповідальності за фальсифікацію ліків та обіг фальсифікованих ліків», — зазначив Сергій Рибалка.
Політик вважає, що використання таких препаратів часто стає причиною серйозних негативних наслідків для здоров’я і навіть життя людини, оскільки фальсифікована продукція не проходить жодного контролю під час виробництва та реалізації.
«Пацієнти часто купують в аптеках у кращому випадку крейду замість дороговартісних пігулок. Ми пропонуємо позбавляти волі на строк від п’яти до восьми років за виготовлення, перевезення, пересилання та продаж фальсифікованих ліків. За спричинення тривалого розладу здоров’я людини підробними ліками ми пропонуємо позбавляти волі від восьми до десяти років. А за тяжкі наслідки або смерть пацієнта в результаті прийому фальсифікату — покарання у вигляді довічного позбавлення волі», — зауважив С. Рибалка.
Він переконаний, що після ухвалення такого закону ділки з підробки ліків усвідомлюватимуть наслідки своєї контрафактної діяльності і припинять виготовляти фальшиві ліки.
«Радикальна партія не дозволить труїти українців підробними ліками і вимагає негайного запровадження кримінальної відповідальності за фальсифікацію ліків і їх незаконний обіг», — наголосив Сергій Рибалка.