Президент Петро Порошенко заявив, що докладе всіх зусиль для запуску роботи Антикорупційного суду вже до кінця 2018 року. «Я буду робити все можливе для того, щоб Антикорупційний суд створити до початку президентської кампанії. Мова йде не лише про створення умов для конкурсу, а й завершити конкурс, сформувати суд і запустити», — зазначив він в інтерв’ю українським телеканалам та повідомив, що вже передав до Вищої ради правосуддя свій законопроект про імплементацію положень закону про Антикорупційний суд, а після позитивного висновку його буде невідкладно зареєстровано у Верховній Раді. «Буду просити, щоб парламент проголосував його у першому читанні і в цілому, щоб і ця складова нашого шляху зі створення суду була зроблена максимально швидко», — наголосив П. Порошенко.

Глава держави також нагадав, що одразу після ухвалення закону закликав уряд та Міністерство фінансів виділити кошти для створення Антикорупційного суду та звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, щоб вони підготувалися до цього процесу.
Крім того, Президент наголосив, що одразу  після підписання закону про Антикорупційний суд звернувся до міжнародних лідерів, закликавши їх якнайшвидше подати кандидатури експертів в раду, яка оцінюватиме кандидатури суддів нового суду. «Учора в мене була розмова з Президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Європейська комісія є одним із органів, який може делегувати експертів. І я попросив великого друга України, мого друга Жан-Клода Юнкера про допомогу: прошу, прискорте направлення, вибір експертів, щоб направити їх до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для того, щоб ми почали формувати раду іноземних експертів», — повідомив П. Порошенко та додав, що аналогічна розмова була й із Президентом Франції Еммануелем Макроном.
Глава держави, наголосивши, що всі справи щодо корупційних злочинів мають бути передані у новостворений Антикорупційний суд, зазначив, що парламент може прийняти рішення щодо норми Закону «Про Вищий антикорупційний суд», яка встановлює можливість розгляду апеляцій у корупційних справах в судах загальної юрисдикції. «Позиція Президента є абсолютно чіткою — вона викладена, і я прошу це перевірити, в законопроекті, який був зареєстрований 22 грудня, — що всі справи, які на час створення Антикорупційного суду передані в будь-які суди, мають бути негайно переправлені в Антикорупційний суд. І лише Антикорупційний суд повинен розглядати справи за критеріями, які визначають підсудність, мається на увазі рівень чиновника, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні корупційного злочину, або сума, яка дана у вигляді хабара, або інші питання, обов’язково мають розглядатися новим створеним Антикорупційним судом», — наголосив П. Порошенко та підкреслив, що парламент має всі можливості для ухвалення відповідного рішення.