Голова Верховної Ради Андрій Парубій (на знімку)

провів зустріч з Президентом Всесвітньої Ради Толерантності та Миру, членом Парламенту Об’єднаних Арабських Еміратів Ахмедом Аль-Джарваном та Надзвичайним і Повноважним Послом Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Салемом Ахмедом Аль-Каабі.

 

Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі,
член Парламенту Об’єднаних Арабських Еміратів Ахмед Аль-Джарван.

 

Вітаючи гостей, глава українського парламенту зазначив, що для України дуже важлива співпраця з Об’єднаними Арабськими Еміратами, особливо на рівні законодавчих органів влади. «Ми поважаємо міжпарламентську співпрацю і парламентську дипломатію», — сказав він. «Парламентський діалог дасть змогу більше дізнатися про наші країни та вийти на тіснішу співпрацю в різних сферах, — наголосив Андрій Парубій і запросив главу Федеральної Національної Ради Арабських Еміратів відвідати Україну.
Голова Верховної Ради поінформував представників ОАЕ про традицію підписання міжпарламентських угод, яка покращує і доповнює міжпарламентську співпрацю. А. Парубій за-пропонував підготувати і підписати такий документ між Україною і ОАЕ. Він також розповів про ситуацію на сході країни і трагедію, що переживає український народ. «Російська Федерація веде політику не лише проти України, а й проти сусідів. Упевнений, що Путін несе загрозу всьому світу», — сказав глава парламенту і висловився за підтримку санкцій проти Росії для збереження миру у світі.
Своєю чергою Ахмед Аль-Джарван зазначив, що представляє ОАЕ — «країну, яка виступає за мир і толерантність у всьому світі». Україна, за його словами, є такою ж країною. «Ми пишаємося тим, що Україна займає позицію миру і толерантності», — зазначив він і додав, що сприятливі стосунки між обома країнами приведуть до підписання такої угоди. Він також позитивно оцінив динаміку економічних відносин після скасування віз між країнами.
На його переконання, «Все-
світня Рада Толерантності й Миру може стати вікном, через яке Україна зможе донести свої меседжі у світ». «У цьому контексті дуже важливим питанням є представлення народу України у цій організації», — сказав він.
Голова Верховної Ради запропонував делегувати до Всесвітньої Ради народного депутата Ірину Сисоєнко, яка є головою групи дружби з Арабськими Еміратами, для покращення контактів між парламентами. «Нас цікавить співпраця у сфері економіки. Україна має потужний потенціал і розробки у різних сферах, зокрема в енергетиці. Минулого року понад сто компаній представляли Україну в ОАЕ на виставці, — сказав він. — Ми зацікавлені у співпраці міжнародних організацій і більшій координації нашого союзу, який може стати таким майданчиком», — зауважив Андрій Парубій.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua