Президент України Петро Порошенко вчора відвідав Краматорськ (Донецька область) де представив нового керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Ним став генерал Служби безпеки України Олександр Куц.
Окремо глава держави відзначив важливість ухвалених парламентом у четвер законів, зокрема «Про національну безпеку» та «Про валюту».
П. Порошенко підкреслив, що закон про валюту країна чекала довгих 20 років. «Документ замінює Декрет Кабінету Міністрів про валютне регулювання, підписаний фактично в умовах радянської економіки, у 1990-х роках. Досі економіка була неконкурентоспроможною, бо за 25 років жодна влада не знайшла в собі мужності, сили і політичної волі, щоб оголосити цей перший акт економічної свободи», — сказав Президент.
«Закон про нацбезпеку такий важливий тому, що ним змінюється структура органів національної безпеки. Ми за-проваджуємо цивільний контроль над сектором нацбезпеки та оборони, забезпечуємо прозорість фінансування, а отже, довіру до цього сектора. Водночас ми посилюємо керованість і запроваджуємо абсолютно нові кроки, особливо в умовах воєнного стану», — наголосив він, додавши, що цей закон забезпечує «взаємосумісність сектора безпеки та оборони України з країнами—членами НАТО, нашими ключовими союзниками».
Президент повідомив також, що найближчим часом у нього відбудеться телефонна розмова з міністром оборони США: «Ми будемо мати збільшення фінансової підтримки оборони нашої держави, покращення військово-технічної співпраці та посилення Збройних Сил України і всього сектора безпеки та оборони».
Особливо важливо, сказав П. Порошенко, що закон було ухвалено до саміту НАТО, який відбудеться у Брюсселі 11—12 липня, та до 9 липня, коли відбудеться саміт Україна—ЄС.

Вл. інф.