Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) 60-річний німець Томас Бах, який планував пожити разом з учасниками Ігор-2014 у Сочі, здійснив свій намір. Він заселився у прибережне Олімпійське селище й поспілкувався з журналістами.
— Сподіваюся провести тут бодай ніч-дві, — заявив пан Бах, який 1976 року в Монреалі (Канада) став чемпіоном Ігор у командних змаганнях в фехтуванні (рапіра). — Страшенно радий, що в мене з’явилася можливість знову побувати в цій неповторній атмосфері й подихати олімпійським повітрям.
— Востаннє ви мешкали в селищі для спортсменів на Іграх-76?
— Ні, я все-таки багато років очолював НОК Німеччини, тому неодноразово мав таку можливість. Насправді, важко порівнювати враження від перебування в селищі як спортсмена й чиновника — дуже різні відчуття.
— Як вас спримають олімпійці? Можливо, дивувалися вашій появі?
— Все нормально. Обідаю зі спортсменами, п’ю чай, намагаюся використовувати кожну хвилину для спілкування, розуміючи, що довго це, на жаль, не триватиме.
— Що думаєте про можливі терористичні акти під час Олімпіади?
— Мені відомо, що російські органі безпеки роблять усе можливе для запобігання терактам під час Ігор. Але погодьтеся: у наш час будь-який великий захід може виявитися під загрозою — чи то політичний саміт, чи то будь-яка інша конференція. А яку маємо альтернативу? Здатися перед загрозою тероризму? Кожен із організаторів має зробити все можливе, щоб Ігри стали максимально безпечними. Ми повністю довіряємо російським органам правопорядку, які у співпраці з міжнародними організаціями роблять усе можливе для безпеки в Сочі...
 
Томас Бах в інформаційному центрі Сочі-2014.

Фото з сайту www.sochі2014.com.