Депутати Чернігівської міської ради прийняли звернення до Верховної Ради, Президента та інших офіційних осіб нашої держави з проханням про термінове розв’язання низки болючих проблем.
Зокрема, вони підтримали світову акцію з вимогою до Кремля звільнити українського режисера Олега Сенцова. А також чернігівські депутати закликали народних депутатів України виконати базові вимоги Революції Гідності та публічні передвиборні обіцянки, надані громадянам України та міжнародній спільноті щодо невідкладного впровадження виборчої системи з відкритими списками. «Сьогодні вже негідно продовжувати аргументувати зволікання виключно чисельністю внесених поправок, адже з дати їх внесення минуло понад шість місяців», — ідеться у зверненні.
Також міська рада схвалила звернення щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю за земельні ділянки, надані для залізниць у межах смуг відведення. «Ми, депутати Чернігівської міської ради, стурбовані ситуацією, що склалася внаслідок прийняття Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», що призвело до істотного зменшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів, — наголошують депутати. — Унаслідок цих законодавчих нововведень місцеві бюджети втрачають 75 відсотків від плати за землю за ці земельні ділянки. Це негативно позначилося на виконанні місцевих бюджетів та призвело до істотного скорочення видатків на вирішення нагальних для громади питань».

Чернігів.