Баскетбол. Чемпіонат світу. Збірна України — дебютант цих змагань. Таку честь вона заслужила на європейському чемпіонаті під орудою знаного американського фахівця Майка Фрателло.
До речі, він продовжує працювати з нашим колективом. Сподіваємося, що цей творчий союз подарує нам ще чимало приємного. Головне, щоб на момент старту світового турніру змогли зіграти всі найсильніші українські виконавці. І ще важливіше, щоб вони поставилися надвідповідально до високої місії, котру їм належить виконувати.
Вже відомий календар ігор нашої команди на першому етапі (змагання в групах).
30 серпня. Україна — Домініканська Республіка. 31 серпня. Фінляндія — Україна. 2 вересня. Україна — Туреччина. 3 вересня. Нова Зеландія — Україна. 4 вересня. Україна — США.
— Це унікальна можливість для збірної України бути частиною чемпіонату світу. У нас досить складна група, в якій є великий фаворит — США. Це чудово, що ми гратимемо з командою, в якій зібрані найкращі гравці й потужний тренерський колектив, — сказав Майк Фрателло. — Для українського баскетболу це справжній подарунок — зустріч з американцями багато обговорюватимуть до чемпіонату і ще довго згадуватимуть після турніру.
За словами тренера збірної України, наші суперники йому знайомі, за винятком Домініканської Республіки. Він вважає, що всі групи хороші, всі команди сильні. Потрібно наполегливо працювати, щоб добре зіграти на ЧС. Яка мета стоїть перед нашими? Фрателло вважає, що потрібно намагатися перемогти в кожному матчі. Якщо вдасться подолати перший раунд, то визначатимуть подальші завдання.

Нагадаємо, що XVІІ чемпіонат світу з баскетболу відбудеться в Іспанії з 30 серпня по 14 вересня.