«Кому могла в голову прийти така ідея? — запитують через районну газету «Наш край» 85 жителів села Нове Чернігівського району. Йдеться про пілотний проект «Укрпошти», за яким сільські відділення зв’язку мають закрити, листонош звільнити, а пошту привозити пересувною лавкою. — Тільки людині, далекій від проблем села і його жителів».

91 житель села Черниш також категорично проти нав’язуваної генеральною дирекцією «Укрпошти» реформи: «Звертаємося з відкритим листом до директора філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко: шановна пані Олено, ми, жителі села Черниш, не готові до такого проекту. Нас влаштовують умови для отримання поштових послуг і робота поштарки такими, якими вони є зараз».
135 жителів села Піски та 35 з Підгірного цього самого Чернігівського району також просять не проводити над ними експериментів. Аргументи начальника пересувного відділення Артема Лисуна їх не переконали: «Пісківці, знаючи сучасні дороги, не вірять у ці обіцянки». У селі Кувечичі Чернігівського району, про що писав «Голос України», після протестів людей усе ж погодилися залишити місцеву листоношу. А сільська влада вирішила таки відремонтувати кімнату для пошти попри цілий будинок, який наданий пошті і занедбаний нею.
А ось на знімку, у центрі села Кіпті Козелецького району, — будинок пошти. Великий і страшний, бо використовується тільки частина його, а з фасаду, якраз від центру надання адміністративних послуг ОТГ, куди приходять десятки людей, вибиті вікна. Голова ОТГ Володимир Кучма не може спокійно говорити про так звану реформу пошти: «Я через обласну адміністрацію звернувся до Чернігівської дирекції «Укрпошти» з проханням або привести свою будівлю до належного стану, або продати громаді. Директор Олена Дорошенко переказала, мовляв, не буде проти, якщо я завішу їхню обідрану будівлю великим банером з рекламою «Укрпошти»... Кіпті — центр громади, село на київській трасі, а будинок «Укрпошти» — в самісінькому центрі. І якщо хвацькі менеджери не можуть організувати ефективне і вигідне його використання, то як вірити їх заявам про переваги пілотного проекту щодо закриття сільських поштових відділень та заміни їх пересувними автолавками? До речі, у Кіптях, за планом столичних реформаторів, відділення також планують закрити, а обслуговування має бути з приїжджої машини...

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото автора.

Чернігівська область.

Викрито посадовця «Укрпошти» під час отримання хабара

У Миколаєві під процесуальним керівництвом Інгульського відділу місцевої прокуратури № 2 викрито начальника цеху перевезення пошти Миколаївської дирекції ПАТ «Укрпошта», який отримав хабар у розмірі кількох тисяч гривень.
Зазначені кошти особа, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби та своїм посадовим обов’язкам, вимагала та отримала від приватного підприємця за фактичне надання у користування підвідомчого їй складського приміщення без укладання відповідного цивільно-правового договору.
Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).
Слідство триває.

Марина ШКОРУБСЬКА.

Миколаївська область.