За добу (станом на ранок 2.07) бойовики 25 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру ООС, ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, на окремих ділянках використовував заборонену Мінськими домовленостями зброю.
На луганському напрямку окупанти гатили з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районах Щастя, Новоолександрівки, Кримського. Біля Троїцького провокували пострілами з міномета 82-го калібру. Неспокійно було поблизу Світлодарської дуги.
На горлівському напрямку бойові дії тривали біля Луганського. Там бойовики відкривали вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Із мінометів калібру 120 мм — у районі Зайцевого, а по позиціях у районі Гладосового працювала БМП. На донецькому напрямку було тихо.
«Бойовики збройних формувань РФ попри запровадження 1 липня режиму припинення вогню у рамках «хлібного перемир’я» порушили режим тиші, застосувавши по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі населеного пункту Зайцеве міномети калібру 120 мм (14 мін). Внаслідок зазначеного обстрілу знищено нежитловий будинок, пошкоджено господарські будівлі, огорожу та присадибні ділянки мирних жителів на вулиці Маресьєва. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога», — зазначили в штабі.
За даними координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, наші військові взяли під контроль черговий населений пункт на Луганщині. «Наприкінці червня ротою глибинної розвідки одного з підрозділів зі складу резерву Об’єднаних сил було проведено вдалу операцію з визволення і взяття під контроль ще однієї важливої адміністративної одиниці — населеного пункту Золоте-4. Операцію було проведено без порушень Мінських домовленостей», — повідомив він.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Кримське): «Тиша з першого числа так і не настала. Бойовики переважно гатять з великокаліберного кулемета. Працює «Утьос» — прицільно б’ють по опорнику. Вночі теж неспокійно. Не дають навіть голови підняти, щоб спостерігати. Активізувалися снайпери. Розвідку орки постійно ведуть з неба. Сьогодні зафіксували два безпілотники. Тому знаємо, що ввечері буде гаряче. Усі хлопці здорові».