Житомир. На 588-й день народження Бердичева 15 кращих пекарів міста працювали добу, щоб приготувати величезний іменинний пиріг розміром 3 метри на 3 метри 20 сантиметрів. Вага його — 240 кілограмів. На пиріг пішло 150 кг борошна, 40 кг цукру, 11 кг маргарину, по 10 кг макової і вишневої начинки, 20 кг повидла, яйця, ваніль. Пекарі зізналися, що це найбільший пиріг, який їм доводилося випікати. Його розділили на дві тисячі частин. А під час «Званої вечері» бердичівці могли скуштувати страви української, польської та єврейської кухонь.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Олексій Лернов: Підвищення акцизу на тютюнові вироби дасть змогу врятувати життя майже 65 тис. українців 67
-
2Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо актуалізації та удосконалення деяких положень 60
-
3Робоча група із напрацювання нового законопроєкту про наставництво провела перше засідання 57
-
4Запоріжжя: моя школа – моя фортеця 56
-
5«Недоспівана пісня»: на честь Василя Сліпака у Львівському історичному музеї відкрили виставковий проєкт 49