Озвучено прізвища російських громадян, яких готові обміняти на в’язнів Кремля

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко під час брифінгу назвала прізвища 23 громадян Російської Федерації, засуджених або затриманих за злочини проти територіальної цілісності України, яких українська сторона готова звільнити за умови дзеркального звільненні політичних в’язнів Кремля.

«Хочу озвучити прізвища тих громадян Російської Федерації (маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), яких ми готові передати Росії задля звільнення українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Павла Гриба, Володимира Балуха, Євгена Панова та інших, які утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в РФ», — заявила І. Геращенко.
За словами першого заступника глави парламенту серед 23 росіян: Віктор Агеєв, Олександр Баранов, Анатолій Бусигін, Олександр Валехідіс, В’ячеслав Висоцький, Руслан Гаджиєв, Валерій Гратов, Владислав Гречин, Олег Даронін, Сергій Єгоров, Валерій Іванов, Ігор Кімаковський, Ольга Коваліс, Василь Кусакін, Владислав Макаров, Євген Мефьодов, Максим Одинцов, Олексій Сєдіков, Денис Сидоров, Максим Сливка, Павло Черних, Лариса Чубарова та Євген Шаталов. «Це громадяни, яких засуджено або за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві та в інших містах України, або за участь у військових діях на Донбасі, або ті, за чиїми справами тепер тривають судові процеси. Власне, ми ще і ще раз звертаємося разом до Російської Федерації — заберіть ваших і віддайте українців!» — заявила Ірина Геращенко.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua