Лідер Радикальної партії іні-ціює зміни до Конституції, щоб прибрати дуалізм у владі.

Олег ЛЯШКО пропонує зробити одного відповідального за стан справ у державі — Президента.

Ліквідувати хаос і беззаконня в країні можна тільки тоді, коли буде один відповідальний — Президент, переконаний Олег Ляшко. Саме тому політик пропонує ухвалити зміни до Конституції, якими хоче посилити президентську вертикаль та наділити сильними контролюючими повноваженнями парламент. Свої ініціативи лідер Радикальної партії озвучив з трибуни парламенту.
«На День Конституції виходить Президент Порошенко і розповідає, що найважливіше — прописати в Основному Законі курс на ЄС і НАТО. Це, звичайно, важливо, але так можна в Конституції прописати і політ на Марс. І це залишиться нездійсненними мріями. Щоб стати членами ЄС і НАТО, треба бути сильними. У країні повинен бути порядок і захист прав людей. А у нас хаос, через що страждають українці, які не бачать перспектив у рідній країні і виїжджають на заробітки за кордон, не можуть знайти ні правди, ні справедливості у судах.  Порошенко пропонує фактично законсервувати бідність і хаос, а мої політичні опоненти, які пропонують парламентську республіку, хочуть зробити ще гірше. Як можна довірити цьому гнилому політичному болоту долю країни та долю своїх дітей? Треба «залізною» рукою наводити порядок і дисципліну!», — наголосив О. Ляшко.
Лідер РПЛ знає, як покласти край хаосу в країні. Свої конституційні ініціативи пропонує обговорити на всеукраїнському референдумі.
«Люди повинні знати, з кого питати за безробіття, за безгрошів’я, за війну, яка затягується. А у нас у семи няньок дитя без ока! Президент, парламент і уряд борються між собою за повноваження. Я ліквідую цей дуалізм. Ми пропонуємо зміни до Конституції, які винесемо на референдум. Це ліквідація посади Прем’єр-міністра, скорочення чисельності депутатів парламенту до 250 осіб, обов’язкове відкликання депутатів, скорочення чисельності міністерств до десяти і сильний парламентський контроль за Президентом. Я ініціюю ухвалення закону про імпічмент Президента України і про тимчасові слідчі комісії, щоб парламент контролював і Президента, і владу. І ключова зміна — переобрання всіх суддів і прокурорів на прямих конкурсах за участі людей та заборона продажу землі іноземцям, щоб господарем на українській землі був тільки український селянин. Тоді буде порядок в країні!», — підсумував О. Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.
Фото прес-служби РПЛ.