Президент України висловив співчуття сім’ям загиблих під час зіткнення поїзда Харків—Ворожба і рейсового автобуса Ганнівка—Суми та доручив уряду надати допомогу усім потерпілим.
Трагедія сталася минулого вівторка на залізничному переїзді біля села Вири Білопільського району. Близько 15.30 водій автобуса, ігноруючи світлозвукові сигнали, виїхав на колію перед потягом, що рухався. Локомотив розірвав маршрутку навпіл, мов бляшанку, і протягнув її за собою кількасот метрів.
З 18 пасажирів, які перебували в салоні автобуса, на місці катастрофи одразу загинули 11 осіб. Ще шестеро, серед яких один підліток, з травмами різного ступеня важкості потрапили до обласної лікарні. Дорогою до медзакладу одна пасажирка померла від травм, несумісних із життям. Серед загиблих і постраждалих — семеро вчителів і один учень сільської школи.
Винуватець аварії — 28-річний водій маршрутки Богдан Лопатка — не зазнав ушкоджень. За кілька годин він повідомив слідчому, що його увагу відволік якийсь кран. За фактом ДТП міліція порушила кримінальну справу. Того самого вечора на місце катастрофи з Києва прибула комісія на чолі з в. о. віце-прем’єр-міністра Олександром Вілкулом, якому Віктор Янукович доручив ретельно розслідувати причини аварії.
5 лютого на Сумщині оголошено днем жалоби за загиблими в автокатастрофі, що забрала життя 12 осіб. Від держави сім’ї загиблих отримають по 100 тисяч гривень.